150 Brukte biler på lager

Dette er datoene du bør legge om dekk 2023/2024

Når det blir kaldt og snøen begynner å falle, eller når solen endelig skinner og temperaturen stiger, er det viktig å ha de riktige dekkene på bilen. Men når er det egentlig tid for å bytte fra sommerdekk til vinterdekk og motsatt? I denne artikkelen gir vi deg alle de viktige datoene og informasjonen du trenger for vinterdekk og sommerdekk for sesongen 2023/2024.

Datoer for vinterdekk i 2023/2024

I Norge er det lov å bruke piggdekk eller piggfrie vinterdekk fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, forutsatt at været krever det. For Nordland, Troms og Finnmark er perioden fra 16. oktober til 30. April.

Hvorfor er det viktig å bytte dekk?

Å bytte dekk er ikke bare en tradisjon – det er en nødvendighet for trygg kjøring i ulike værforhold. Vinterdekk har spesifikke egenskaper som gir bedre grep i snø og is, mens sommerdekk er designet for å håndtere varmere temperaturer og våte forhold.

Hvordan forberede seg for vinterdekk-byttet

  1. Sjekk mønsterdybde på vinterdekk: Minimum mønsterdybde (link 3, ankertekst på mønsterdybde) for vinterdekk er 3 mm, men anbefales å være minst 4 mm for optimalt grep. Les mer om mønsterdybde her.
  2. Vurder dekktype: Har du riktig type vinterdekk for ditt bruk? Piggdekk og piggfrie vinterdekk har ulike fordeler og ulemper.
  3. Bestill tid for dekkskift: Det kan være høy etterspørsel for dekkskift i overgangsperiodene, så bestill tid i god tid.

Datoer for sommerdekk i 2024

Det er ingen fastsatt dato for når du må bytte til sommerdekk, men generelt anbefales det å gjøre dette når temperaturen stabiliserer seg over 7 grader Celsius. Sommerdekk fungerer best i varme forhold og har vanligvis en mønsterdybde på minimum 1,6 mm.

Hvordan forberede seg for sommerdekk-byttet

  1. Sjekk mønsterdybde på sommerdekk: Minimum mønsterdybde for sommerdekk er 1,6 mm.
  2. Vurder dekktilstanden: Er dekkene jevnt slitt, og har de noen synlige skader?
  3. Bestill tid for dekkskift: Som for vinterdekk, kan det være lurt å bestille tid i god tid.

Å bytte dekk i henhold til sesong er avgjørende for trygg og effektiv kjøring. Med denne informasjonen for sesongen 2023/2024, håper vi at du føler deg bedre forberedt for dekkskiftene som kommer. Skulle du ha flere spørsmål eller trenger assistanse med dekkskift, er du alltid velkommen til å kontakte oss.  For mer informasjon se nyheter for flere artikler.


Kjør trygt, og husk å alltid tilpasse farten etter forholdene!