163 Brukte biler på lager

Glassverksted

Alt for en plettfri vindusrute

Hos oss kan steinsprut på frontrute repareres og det kan byttes ruter ved behov på dine Volvo og Polestar.

Har du fått en irriterende steinsprutskade på frontruten din?

Det er mange som utsetter å reparere steinsprut,  og får skaden tid til å utvikle seg til må ruten byttes. Tas det tidlig kan skader på frontrute som skyldes steinsprut ofte utbedres uten bytte av rute og egenandel er ofte lav. Bestill derfor time hos oss så snart som mulig etter en steinsprutskade.

Bestilling gjøres enkelt gjennom skjemaet nedenfor så vil en av våre teknikere kontakte deg. Dersom det ønskes andre verkstedtjenester utført samtidig ønskes det at alle tjenester samt rutereparajson bestilles via vårt skjema for bestilling av verkstedtjenester.

Slik meldes glasskade som Volvia-kunde
Som Volvia-kunde kan du ta bilde av skaden med din mobil og sende den direkte til oss for vurdering uten å bruke skjemaet under. Da kan skaden og beste løsning vurderes uten behov for oppmøte.

Steinsprutskade

En steinsprutskade som kun består av en liten grop, behøver ikke repareres. Men om det er tilløp til sprekkdannelser, må steinspruten fikses – og helst med en gang du oppdager den. Har du fått en sprekk som følge av en sprutskade er et tips å beskytte sprekken med en steinsprutplaster til skaden er reparert.
 
Hva kan skje om jeg ikke reparerer steinsprutskaden?

Dersom steinsprutskaden har sprekker, kan fukt trenge inn og føre til at hele frontruten må byttes ut. Du risikerer også at vinduet kan sprekke mer. Også da må hele frontruten byttes ut.

Bytte vindusrute

Hvis frontruten har sprukket, må den byttes ut. Det kan også hende at du må bytte frontrute hvis den har blitt slitt. En studie fra Veg- og trafikkforskningsinstituttet (VTI) i Sverige fant ut at slitasje på bilens frontrute kan gi redusert sikt allerede etter 13.000 kilometer. Hvis du er i tvil om tilstanden til frontruten din, anbefaler vi deg å besøke et av glassverkstedene våre, så hjelper vi deg.

Kalibrering av vindusruten

Vi sørger for at den nye frontruten ikke bare er riktig montert, men også riktig kalibrert for din bil. En moderne frontrute er en støttende del av bilens design og kan blant annet omfatte kameraer og sikkerhetssensorer. Vi anbefaler derfor at du reparerer eller bytter vindusruten hos oss. 

Alt om steinsprutskader

Velkommen til vår omfattende guide om steinsprutskade! Som bileier vet du at små skader kan føre til store og ikke minst kostbare problemer.

Slik reparerer vi vindusruten din

Les mer om hvordan vi har bygget frontruten din, hvordan du bør ta vare på den og hva du bør gjøre ved steinsprutskade.

Her finner du våre glassverksted