163 Brukte biler på lager

Periodisk kjøretøykontroll

Trenger din Volvo EU-kontroll?

Periodisk kjøretøykontroll

Periodisk kjøretøykontroll (PKK), eller EU-kontroll, som det også er kjent som, skal gjennomføres for å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. For personbiler med totalvekt under 7 500 kg må EU-kontrollen være godkjent senest fire år etter dato for førstegangsregistrering, og deretter senest annen hvert år.

Endrede rutiner for når EU-kontroll skal gjennomføres

Reglene for når EU-kontrollen skal gjennomføres ble endret 8. februar 2019. Biler registrert før dette, som ikke har gjennomført EU-kontroll tidligere, har fortsatt frist for neste kontroll basert på tidligere beregningsmåte. Det vil si at siste siffer i registreringsnummeret bestemmer hvilken måned bilen skal være godkjent.

Nå er det derimot slik at det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre kontrollen, så lenge bilen er godkjent innen fristen. Vær oppmerksom på at fristen er endelig, så sørg for å få kontrollert din bil i god tid, sånn at det er tid for å gjennomføre eventuelle utbedringer og etterkontroll innen fristen utløper.

Neste frist for godkjent kontroll beregnes ut fra datoen du tar hovedkontroll, og ikke fra når du tar en eventuell etterkontroll. Merk at om du tar hovedkontrollen mindre enn to måneder før fristen utløper, blir den opprinnelige fristen stående som utgangspunkt for neste EU-kontroll.

Tenk på at en EU-kontroll ikke er det samme som en fullverdig tilstandsrapport. Skal du kjøpe eller selge en bil anbefales det å ta en fullstendig tilstandsrapport.

Når må din Volvo være EU-godkjent?

Du kan lese mer om EU-kontroll på Vegvesenets hjemmesider, der du også får sjekket fristen for når din Volvo skal være EU-godkjent.

Pris

En EU-kontroll koster 1.495,-.

Ved behov for utbedringer, vil en etterkontroll være inkludert dersom du gjennomfører utbedringene hos oss.


Bestilling av verkstedtjenester