147 Brukte biler på lager

5 pakketips til ferien

5 pakketips til deg som skal på bilferie i sommer!

Vi har samlet de viktigste pakketipsene i fem enkle steg som er lette å huske.

1. Pakk den tyngste bagasjen først

Den tyngste lasten trives best nederst. Der ligger den stabilt, og et lavt tyngdepunkt gjør det enklere å manøvrere bilen. Start derfor med å legge de tyngste baggene og koffertene inn i bagasjerommet. Den tunge lasten skal også plasseres så langt frem i bilen som mulig – helt inntil baksetene.

Husk at ekstra vekt gjør at bremselengden din blir lengre.

2. Deretter pakker du myke og lette ting

Etter at den tunge lasten er trygt inne i bilen, er det bare å fylle på med resten av bagasjen i de ledige lommene på siden og foran i bagasjerommet.

Trenger du tilgang til noe i bagasjen i løpet av turen? Hvis du for eksempel har laget niste til reisen, er det lurt å ha maten lett tilgjengelig. Da slipper du å pakke ut av hele bagasjerommet for å få tak i matpakken.

3. Sikre løse gjenstander

Ting bør ikke ligge løst i bilen. Hvis du må gjøre en bråstopp, kan løs bagasje kastes frem og treffe passasjerer i bakhodet.

Selv lette gjenstander kan gjøre stor skade når de er i høy fart. Et nettbrett som slynges i 50 km/t får en kraft på hele 24 kg.         

Men med det riktige utstyret er det enkelt å sikre lasten:

  1. For å unngå at bagasje kastes rundt, kan du bruke stropper, lastesikringsnett eller beskyttende stålgitter.
  2. Nettbrett bør festes til nakkestøtten til setet foran. Vår iPad-holder er kollisjonstestet og oppfyller Volvos strenge sikkerhetskrav.
  3. Er familiehunden med på tur, bør den sikres med en hundesele. Selen festes til bilens sikkerhetsbelte med hurtigkobling. Du kan også montere en hundegrind i bagasjerommet.

4. Ikke pakk for høyt. Ha god sikt gjennom bakruta 

Pass på at du ikke stabler bagasjen for høyt i bagasjerommet. Det kan hindre sikten gjennom bakruta. En god tommelfingerregel er å ikke pakke bagasjen høyere enn seteryggene til baksetet.

5. Bruk plassen i baksetet hvis nødvendig

Hvis bagasjerommet er fullt, kan du bruke annen ledig plass i bilen. Bagasje i baksetet plasseres stabilt på gulvet bak forsetene.

Du kan også ha ledig plass i skiboksen på taket av bilen. Plassen kan brukes til mer enn bare skiutstyr. Men pass på at ikke bagasjen er for tung, og sjekk bruksanvisningen til skiboksen for å finne ut hvor mye vekt den tåler.