163 Brukte biler på lager

Norgestur med nye Volvo EX30

Susanne og Simen feiret nasjonaldagen på tur i vakre Norge. Denne gangen gikk turen til Hardanger i nye Volvo EX30. Vi stilte de noen spørsmål om turen og hvordan de opplevde bilen.

1. Hvordan opplevde dere bagasjeplassen i bilen?

Vi opplevde bagasjeplassen i bilen som mye bedre enn forventet. Bilen er relativt kompakt, og det var overraskende mye vi klarte å få plassert inn i både bagasjerom, samt når baksetene var lagt ned. Vi liker å ha med oss mye utstyr på campingtur og opplevde at bilen hadde mer enn god nok plass til dette.

2. Hvordan var komforten i bilen?

Bilen var veldig behagelig å kjøre. Setene er behagelige og gir god støtte, selv på lange kjøreturer. Støynivået i bilen er lavt noe som bidrar til en avslappende og rolig kjøreopplevelse. I tillegg er kjøreoppsettet intuitivt og lett å justere.

3. Hvordan opplevde dere rekkevidden?

Det trenger ikke å være stress å være på tur med elbil! Det var ikke behov for å lade bilen på vei til Hardanger. Dagen etter var Google kartsystemet perfekt til å planlegge ruten vår videre. Vi fikk opp ladestasjoner på veien og kunne planlegge lading sammen med et lunsjstopp eller handling.

4. Hvordan opplevde dere Google systemet i bilen?

Lettvint, genialt og trafikksikkert system som gjør kjøreturen mer behagelig og gøy. Bruk stemmen til å styre volum, klima, radio/spotify, og bli underholdt av vitser og gåter. Veibeskrivelse med anbefaling av ladestopp gjør det veldig lett å velge elbil.

5. Hva brukte dere ladepausene til?

Det var nydelig vær på turen vår! Vi brukte pausene til is på benk i solen, handling og en liten matbit.

6. Hva likte dere spesielt godt med bilen?

Vi syntes bilen er veldig god å kjøre! Sammen med at det er en liten bil som oppleves større!

7. Hvor gikk turen?

Vi bestemte oss spontant for å reise bort 17.mai helgen da det var meldt nydelig vær! Blomstringen i Hardanger og late dager på tur og soling fristet mer enn å tre seg inn i den varme bunaden. Vi kjørte først og hadde en natt på Sæbø camping i Eidfjord, før vi hadde to netter på nydelige Lofthus camping. Her hadde vi teltet stående mens vi den ene dagen var i Lofthus og så 17.mai tog og drakk herlig cider fra selvbetjente kjøleskap og den andre dagen tok bilen til Odda og gikk tur til Fossasetevatnet. Den siste dagen viste gradestokken 6 grader varmere i Telemark, så vi kjørte til Lårdal og teltet her før vi satte snuten hjemover.

Reisetips fra Susanne og Simen

  • Pakk lett (Man bruker alltid mindre tøy enn man kanskje tenker)

  • Planlegg måltider i forkant (det er kun fantasien som setter grenser når det kommer til mat på primus)

  • Dersom turen går til en campingplass eller i nærheten av bilen er det kjekt med godt med utstyr og unne seg litt luksus

  • Planlegg godt men legg opp til fleksibilitet (værmeldingen er en fin veiviser)