218 Brukte biler på lager

Slik reparerer vi bilruten din

Hva er egentlig steinsprut?

Steinsprut oppstår når grus eller småstein treffer frontruten på bilen din, og det er sprekker i det ytre laget av vinduet. Det fører ofte til misfarging eller til at treffpunktet utvikler seg til en sprekk.

Hvordan bygges en frontrute?

En frontrute består av laminert glass, som betyr to lag glass og en plastfilm i mellom – slik at vinduet ikke knuses i tilfelle en ulykke. Blir bilen din truffet av steinsprut oppstår det altså en sprekk i det ytre laget.

Går det alltid å reparere en steinsprutskade?

Ikke hvis skaden har oppstått i nærheten av bilens A-søyler fordi frontruten har en bærende funksjon. Vi fikser heller ikke skaden dersom den har oppstått i førerens synsfelt fordi det kan være en risiko for at øyet forstyrres av et svakt brudd på skadestedet i visse lyssettinger, som for eksempel ved solnedgang.

Hva gjør jeg dersom jeg får en steinsprutskade?

Steinspruten kan føre til at hele ruten sprekker - derfor bør du sørge for å fikse det så snart som mulig.

Så det haster?

Ja, bestill time for reparasjon med en gang! Spesielt temperatursvingninger kan få sprekker til å utvikle seg raskere. Og hvis du ikke har tid til å fikse det med en gang, kan du sette på en såkalt steinsprutplaster som vil beskytte mot inntrengning av ekstra smuss og fuktighet i sprekken. Steinsprutplaster får du gratis av din Volvo-forhandler.

Etter å ha fylt sprekken med resin, herder Selman med UV-lys.

Hvor stor må steinsprutskaden være for at det kan repareres?

Vi sier vanligvis at hvis skaden er større enn en gammeldags femkrone, så reparerer vi ikke, men bytter i stedet vinduet. Og som sagt, jo eldre skaden er, desto større er sjansen for at vi ikke kan reparere den.


Hvordan fungerer selve reparasjonen?

Vi starter med å suge ut luften som har funnet veien inn gjennom sprekken i det ytre laget med en vakuumpumpe. Deretter fyller vi hulrommet i vinduet med resin, og herder med en UV-lampe. Gjennom herdingen gjenoppretter vi både styrke og visibilitet. 


Hvorfor skal jeg fikse steinsprutskaden på et Volvo-verksted?

Vi bruker alltid sertifiserte Volvo originaldeler og bruker vår ekspertise til å vurdere om vi bør reparerer eller bytte ut ruten. Hvis frontruten må byttes ut, må du huske på at dette er en avansert prosess der det er viktig at de som gjør det har inngående kjennskap til merket og er autoriserte bilglassmestere.

Bestill glassreparasjon

Volvo originalservice

Når du leverer inn bilen din til oss skal du vite at bilen din er i trygge hender. Les mer om våre autoriserte verkstedstjenester og bestill service.