163 Brukte biler på lager

Klargjort for over-the-air-oppdateringer

Over-the-air-oppdateringer, dvs. trådløse programvareoppdateringer sendt fra bilprodusenten direkte til kundenes biler, er en nøkkelteknologi i moderne biler.

Volvo Cars satser målrettet på denne teknologien for å kontinuerlig forbedre kundenes biler, blant annet gjennom feilrettinger og stabilitetsforbedringer og for å lansere ny funksjonalitet til infotainmentsystemet. 

OTA-funksjonaliteten er fra modellår 2023 (i salg nå) lansert på alle Volvo Cars’ bilmodeller, fra elbilene i 40-serien til familiebiler som XC90, XC60, V90 og V60. Dette betyr at hele selskapets modellportefølje nå kan motta trådløse oppdateringer «over-the air».

Den nyeste OTA-oppdateringen er selskapets åttende trådløse oppdatering og vil sendes ut til over 190.000 Volvo-biler over hele verden.

Volvo-eiere med selskapets Android™-baserte infotainmentsystem vil snart få en oppgradering til den nyeste versjonen av Android Automotive OS, Android™ 11. Oppdateringen gir tilgang til nye appkategorier i Google Play, deriblant navigasjon, lading og parkering, mens videostrømming forventes å lanseres senere i år.

I tillegg kommer den nyeste OTA-oppdateringen med flere forbedringer, alt fra bedre energistyring til oppdateringer av mobilapp-funksjonaliteten og applikasjoner som er integrert i bilen.

– Ved å gjøre alle Volvo-modeller i stand til å motta trådløse oppdateringer tar vi viktige skritt mot vår ambisjon om å gjøre kundenes biler bedre hver dag. Dette er en betydelig milepæl. Vi oppdaterer nå biler av alle modeller i de fleste av markedene våre, og tilbyr fordelene med kontinuerlige OTA-oppdateringer til et stadig økende antall kunder, sier Henrik Green, produktsjef i Volvo Cars.

Volvo Cars tilbyr fra og med modellår 2023 det Android™-baserte infotainmentsystemet med applikasjoner og tjenester som Google Assistant, Google Play og Google Maps, på alle nye Volvo-modeller.

Fler nyheter

  • Opp til 90 km på en lading

    Med en ny og forbedret drivlinje for 90- og 60-seriens plug-in hybrider, kan du nå gjøre unna dine daglige gjøremål på en enkelt lading.