163 Brukte biler på lager

Dette bør du ha i bilen i vinter

Sikker navigering på islagte og snødekte vinterveier krever ofte forberedelser som starter lenge før man setter seg bak rattet. Å forberede bilen for krevende vinterforhold er ikke bare viktig for å forebygge ulykker, men også for å sikre en behagelig kjøreopplevelse i vintersesongen. I denne artikkelen vil vi se nærmere inn på hva du bør ha i bilen som er viktig for trygg vinterkjøring, samt viktig utstyr du bør vurdere å ha på plass i tide.

Utstyr du bør ha i bilen på vinterstid

Når temperaturen faller og veiene blir vanskeligere å navigere, blir det essensielt å være forberedt på uventede hendelser og utfordringer. Å ha riktig utstyr lett tilgjengelig i bilen kan være forskjellen mellom en mindre ulempe og en alvorlig krise. For å forberede deg best mulig på de kalde månedene, er det noen nøkkelgjenstander du bør sørge for å ha i bilen:

  • Isskraper: En god isskraper med snøkost er uunnværlig for å fjerne is og snø fra bilens vinduer og speil, noe som er essensielt for god sikt og trygg kjøring. Isskraperen bør oppbevares lett tilgjengelig i bilen, for eksempel i dørrommet eller i hanskerommet.
  • Strøsand: Hvis bilen din skulle sitte fast i snø eller på glatt underlag, er et godt tips å ha sand lett tilgjengelig i bilen. Sand gir hjulene noe å gripe tak i for ekstra trekkraft, og kan eksempelvis oppbevares i en liten pose eller beholder i bagasjerommet.
  • Spade: En solid spade er nyttig for å kunne grave ut bilen fra snø, eller for å fjerne snø som blokkerer eksosrøret. For å spare plass kan du velge en sammenleggbar spade som enkelt kan oppbevares i bilens bagasjerom.
  • Lommelykt: Dersom en nødssituasjon skulle oppstå vil det å ha en lommelykt lett tilgjengelig være essensielt for å kunne signalisere andre om situasjonen. En lommelykt kommer også godt med dersom det skulle bli behov for å gjennomføre reparasjoner i vintermørket. Lommelykten kan oppbevares i hanskerommet eller en annen lett tilgjengelig lomme. Husk også ekstra batterier!
  • Startkabler: Å ha startkabler tilgjengelig er uunnværlig dersom bilbatteriet går tomt, da kaldt vær kan påvirke batterienes effektivitet. Dette er viktig dersom et nødstilfelle oppstår og du er avhengig av å få start på bilen. Startkabler kan oppbevares i bagasjerommet, helst i en veske eller et etui for å unngå floker og skader.
  • Kjetting/hurtigkjetting: For å forhindre at bilen sklir på glatte overflater, spesielt i bratte eller vanskelig tilgjengelige områder, bør du ha med kjetting som kan bidra til å forbedre trekkraften på snø- og isdekte veier. Kjettingen kan oppbevares i bagasjerommet, men pass på at den ligger lett tilgjengelig og ikke begraves under annen bagasje.
  • Førstehjelpssett: Et førstehjelpssett er avgjørende for å kunne gi umiddelbar førstehjelp ved ulykker eller skader, spesielt om du er langt fra annen medisinsk hjelp. Et slikt sett inneholder ofte nødvendigheter for mindre medisinske nødssituasjoner, som bandasjer og smertestillende. Førstehjelpssett bør oppbevares i hanskerommet eller under setet for rask og enkel tilgang.

Å utstyre bilen riktig for vinteren trenger ikke ta mye tid, men kan vise seg å være uvurderlig dersom uforutsette hendelser oppstår. Ved å følge disse enkle rådene, vil du med minimal innsats kunne oppleve en mer bekymringsfri kjøreopplevelse gjennom hele vintersesongen.

LED-barer for bedre sikt i vintermørket

Vintermørket og vanskelige kjøreforhold kan være en utfordring, men riktig belysning kan gjøre en stor forskjell for sikkerheten. LED-barer er en type ekstra lys som kan monteres på bilen, designet for å forbedre sikten under kjøring. Dette er spesielt nyttig i vinterhalvåret hvor dagslyset er begrenset og kjøreforholdene ofte er vanskelige. LED-lysbarrene består av flere små lamper som gir en kraftig og bred belysning foran bilen, i mye større grad enn vanlige billys gir. 

Fordelen med å bruke LED-barer i vintermørket er at de gir en klarere og langtrekkende sikt. Dette er spesielt nyttig på snødekte eller isete veier, hvor bedre belysning kan bidra til å avdekke potensielle farer som ikke alltid er synlige med standard billys, slik som isete flekker, snødynger eller dyr og mennesker som krysser veien. LED-barer hjelper også med å redusere tretthet i øynene, et vanlig problem under lange kjøreturer i mørket.

For å velge riktig LED-bar er det viktig å vurdere faktorer som lysstyrke, lysfordeling og størrelse. Lysene bør være kraftig nok til å lyse opp veien foran, uten å blende møtende trafikk. Mange foretrekker å plassere lyset lavt på bilen, men det går også an å feste det høyere opp, slik som på taket, for at det skal lyse opp enda lenger frem foran bilen. Det er også viktig å velge en LED-bar som passer til bilens størrelse og design. Vi i Volvo Car Stor-Oslo tilbyr en rekke ulike typer lys som vi også kan montere for deg.

Montering av LED-baren krever nøyaktighet for å sikre optimal funksjon og sikkerhet. Vi anbefaler derfor å få LED-baren montert av profesjonelle, spesielt for å sikre korrekt vinkel, tilkobling til bilens elektriske system og at alt fungerer som det skal. Når lyset er installert er bruken generelt enkel, og de fleste LED-barer kommer med en bryter eller kan integreres i bilens eksisterende lyskontroller. Du kan enkelt ta kontakt med oss hos Volvo Car Stor-Oslo, så hjelper vi deg gjerne med å finne den rette belysningen for din bil.

Sikker reise med kjæledyr i vinter

Har du planer om å kjøre med kjæledyr i bilen i vinter? Bruk av hundebur en av de mest effektive måtene for å sikre en trygg reise for din firbeinte venn. Et hundebur bidrar ikke bare til å beskytte hunden ved en eventuell kollisjon, men det begrenser også dens bevegelse i bilen, noe som kan være en distraksjon for føreren og dermed en potensiell sikkerhetsrisiko. 


Når du velger et hundebur er det først og fremst viktig å vurdere størrelsen på buret. Buret bør være romslig nok til at hunden kan ligge ned og snu seg, men samtidig kompakt nok til å passe sikkert i bilen. Materialet bør være robust for å tåle eventuelle støt. For å sikre buret i bilen bør det festes ordentlig til bilens bagasjerom, enten ved bruk av bilens sikkerhetsbelter eller gjennom spesielle festeanordninger som ofte følger med buret. 


Et godt sikret hundebur sikrer ikke bare hundens velvære under reisen, men bidrar også til å opprettholde en trygg kjøreopplevelse for alle passasjerer. I vintersesongen gir dette en ekstra forsikring om at både du og din firbeinte venn kan nyte reisen sikkert og komfortabelt. Lurer du på hvilket hundebur som passer best for din hund og bil, kan du lese mer om våre hundebur fra 4pets.

Sikker vinterkjøring

Forberedelse og oppmerksomhet på detaljer er grunnleggende prinsipper for sikker vinterkjøring. Å ta ansvar for både komfort og sikkerhet ved å utstyre bilen riktig er en vesentlig del av å skape en trygg og problemfri kjøreopplevelse i vintermånedene. Har du disse rådene i bakhodet når temperaturen begynner å krype nedover, kan du glede deg over en vinter på veiene som er preget av sikkerhet, komfort og trygghet. 


Vi hos Volvo Car Stor-Oslo tilbyr også flere råd og tips når det kommer til vinterklargjøring av bil, og oppfordrer deg til å være proaktiv når det gjelder veisikkerhet. Med riktig kunnskap, utstyr og forberedelse kan du nyte en problemfri kjøreopplevelse gjennom hele vintersesongen.