150 Brukte biler på lager

EX30 ytelse i kaldt vær

Lurer du på hvordan EX30 presterer under norske vinterforhold? Vi tar for oss bilens ytelse, tilkoblingsmuligheter og tilbehør for enkel pakking med mer!

Den nordiske vinteren byr både på gleder og utfordringer, fra den magiske skjønnheten av snødekte landskap til krevende værforhold som tester vår utholdenhet og tålmodighet. Volvo EX30 er bilen som er spesielt designet for å takle det norske vinterlandskapet. Med sin kombinasjon av innovative funksjoner, robusthet og komfort, gjør EX30 vinterkjøring til en hyggelig og trygg opplevelse. Bli bedre kjent med hvorfor Volvo EX30 er den ideelle bilen for vinterkjøring.

Utformet for norske vinterforhold

Volvo EX30 er designet for å takle de utfordrende forholdene som er typiske for norsk vinter. Med sitt avanserte varme- og isolasjonssystem sørger EX30 for at både du og dine passasjerer holder seg varme og komfortable, selv når temperaturen ute kryper nedover. Dette er ikke bare en komfortfunksjon; det bidrar også til å opprettholde optimal driftstemperatur i bilens mekaniske og elektriske systemer.

Sikker kjøring på snø og is

I tillegg til varme og driftssikkerhet, er firehjulsdriften i EX30 en nøkkelfaktor for sikker vinterkjøring. Systemet gir utmerket grep og stabilitet på glatte veier, noe som er avgjørende for trygg ferdsel i snø og på is. Med dynamisk kraftfordeling mellom hjulene, reduserer EX30 risikoen for sladding, og gir deg en økt følelse av kontroll og sikkerhet under kjøring på utfordrende vinterveier. Dersom du er interessert i å vite mer om hvordan bilen presterer i bybildet kan du lese mer om den allsidige bilen i storbyen.

Batterivedlikehold i kulden

Når det kommer til batterivedlikehold i kulden er EX30s motor og batterisystem er spesielt tilpasset for å fungere effektivt i kaldt klima. Det betyr at bilen starter uten problemer selv på de kaldeste dagene, og opprettholder en jevn og pålitelig ytelse. Vedlikehold av batteriet er en kritisk faktor for elbiler, spesielt under tøffe vinterforhold. Kulde kan nemlig redusere batteriets effektivitet og levetid betraktelig.

Forvarming av batteri

Volvo EX30 adresserer denne utfordringen med sin forvarmingsfunksjon. Forvarming av bilen før kjøring gir ikke bare økt komfort for passasjerene, men spiller også en nøkkelrolle når det kommer til å bevare batteriets helse. Når bilen forvarmes mens den er tilkoblet en lader reduseres belastningen på batteriet ved start, noe som hjelper til med å opprettholde optimal driftstemperatur og maksimerer batteriets effektivitet og levetid. Dette bidrar også til å redusere energiforbruket som ellers ville gått til oppvarming av batteriet under kjøring. I krevende føre når temperaturen kryper nedover er et annet godt tips å lade på slutten av kjøreturen heller enn neste dag.

Tilkoblingsmuligheter for underholdning på turen

Noe av det som gjør EX30 til den perfekte reisekompanjong, er dens mange tilkoblingsmuligheter for underholdning. Den er utstyrt med en stor berøringsskjerm som har et brukervennlig grensesnitt med infotainmentsystem som lar deg koble til alle dine favorittapper, slik at du aldri trenger å kjede deg på veien.

Infotainmentsystem

Tilkoblingsmulighetene i Volvo EX30 via Apple CarPlay og Android Auto utvider infotainmentsystemets funksjonalitet betydelig. Bilen kommer med en rekke avanserte underholdningsfunksjoner som tar bilferien til et nytt nivå. Med tilgang til tjenester som Spotify, er et bredt spekter av musikk og podcaster bare et tastetrykk unna. Dette er ideelt for lange kjøreturer, da det gir både deg og dine passasjerer muligheten til å velge musikk eller underholdning som passer for stemningen. 

Lydsystemet i EX30 er av høy kvalitet, noe som gir en rik og innhyllet lydopplevelse i hele bilen. Enten du lytter til klassisk musikk, rock, pop, eller lydbøker, leveres lyden med klarhet og dybde som forbedrer hele lytteopplevelsen. For familier på tur, kan dette være en livredder for å holde barna underholdt med deres favorittmusikk eller historier. Det gjør også reisen hyggeligere ellers, hvor du kan nyte din favorittmusikk eller podcaster for en mer avslappende kjøreopplevelse.

Eksempler på apper du kan koble deg til:

  • Spotify 
  • Easypark
  • Youtube
  • Kart/Google Maps
  • Google
  • Netflix

Stemmekommandoer

Stemmekommando-funksjonen i Volvo EX30 er spesielt verdifull under lange kjøreturer. Denne funksjonen lar føreren enkelt styre infotainmentsystemet med stemmen, uten å måtte ta hendene fra rattet eller øynene fra veien. Dette øker både sikkerhet og brukervennlighet. Du kan for eksempel enkelt be systemet om å spille en spesifikk sang, ringe en kontakt, eller endre reisemålet i navigasjonssystemet. Denne funksjonen er spesielt nyttig når du kjører på ukjente, krevende veier eller i tett trafikk, hvor oppmerksomheten din helst bør være fullt ut på kjøreopplevelsen. Ved å bruke talekommandoer kan du enkelt justere innstillinger eller underholdning, noe som bidrar til en sikrere og mer behagelig reise.

Navigasjonssystem

Det innebygde navigasjonssystemet er en essensiell funksjon for bilturen. Med oppdaterte og detaljerte kart kan føreren enkelt planlegge ruter, med muligheter for å se interessante stoppesteder og severdigheter langs veien. Integrert med Google-systemet, gir EX30 tilgang til Google Maps for nøyaktig og oppdatert navigasjon. Dette er spesielt nyttig for å finne de beste rutene til din destinasjon, og for å unngå trafikk og veiarbeid. Systemet gir også trafikkinformasjon i sanntid, noe som er uvurderlig for å unngå trafikkork og forsinkelser. Dette er spesielt nyttig i ukjente områder eller ved kjøring i tett trafikk. Navigasjonssystemet er også intuitivt og gir klare instruksjoner, noe som hjelper føreren med å holde fokuset på veien. Dette øker sikkerheten og reduserer stresset ved å navigere i ukjente områder, noe som gjør bilferien mer avslappet og fornøyelig.

Tilbehør for enkel pakking og transport

Hengerfeste og takboks fra Skiguard

En av de største fordelene med Volvo EX30 på vinterferie er dens fleksibilitet når det gjelder bagasjeplass. Med hengerfeste og mulighet for å montere en takboks, er det ingen problem å ta med all nødvendig bagasje, skiutstyr og annet vinterutstyr som venner eller familie måtte trenge på vinterferie. Hengerfestet er robust og kan håndtere betydelig vekt, noe som gjør det mulig å trekke slep med ekstra utstyr eller til og med en liten campingvogn. Vi forhandler takboks fra Volvo og fra Skiguard. Takboksen fra Skiguard er designet for å være aerodynamisk, noe som minimerer luftmotstand og bevares drivstoffeffektiviteten. Denne kombinasjonen av hengerfeste og takboks gir maksimal fleksibilitet og gjør EX30 til den perfekte følgesvenn for familier eller grupper som trenger ekstra plass på sine vinterutflukter.

Barneseter for de minste

For familier med små barn er barneseter en viktig faktor. Volvo tilbyr flere barneseter og seteputer som er spesielt designet for å gi maksimal sikkerhet og komfort for barna. Sikkerheten er ivaretatt gjennom strenge krav til kollisjonstesting og materialvalg, noe som gir foreldrene trygghet under kjøring med barn.

Komforten til de minste er også prioritert og vi har seter som støtter barnets kropp riktig, og justerbare alternativer for å passe barn i ulike aldre og størrelser. Setene er enkle å installere og justere, noe som gjør det praktisk for foreldre å håndtere. I tillegg er de laget med høykvalitetsmaterialer som er både holdbare og lette å rengjøre, noe som er en nødvendighet på lange turer.

Stemningslys og komfort

En hyggelig atmosfære på veien

For å forbedre kjøreopplevelsen ytterligere, er EX30 utstyrt med stemningslys som kan tilpasses etter preferanse. Stemningslyset bidrar til å skape en hyggelig og avslappet atmosfære under kjøreturen, noe som er spesielt verdifullt på lange vinterferier. Systemet tilbyr en rekke fargevalg og lysintensiteter, slik at fører og passasjerer kan tilpasse belysningen etter eget ønske. Dette er mer enn bare en estetisk funksjon; riktig stemningslys kan forbedre trivselen i bilen og redusere tretthet, spesielt under kjøring i mørke vinterkvelder. Lyset er diskret plassert og gir en subtil, men merkbar effekt på bilens indre miljø. Denne funksjonen tillater passasjerene å transformere bilens interiør til et rolig, behagelig fristed, uavhengig av de rådende forholdene utenfor.

Optimal komfort og varme

Komfort og varme i Volvo EX30 er nøye gjennomtenkt for å sikre en behagelig kjøreopplevelse i kaldt vintervær. Bilen er utstyrt med et effektivt oppvarmingssystem som raskt varmer opp både forseter og bakseter, noe som er essensielt for komforten under kjøring i kalde forhold. Setene har justerbare varmeinnstillinger, slik at hver passasjer kan finne sin ideelle temperatur. I tillegg er rattet oppvarmet, noe som gir ytterligere komfort for føreren. Denne oppmerksomheten på detaljer i varme- og komfortsystemet sikrer at alle i bilen kan nyte turen, selv når de reiser gjennom kaldt og utfordrende vintervær. Med EX30 blir lange kjøreturer i vinterlandskapet ikke bare utholdelige, men genuint hyggelige.

Konklusjon

Er du på jakt etter en bil som får deg fra A til Å uansett værforhold og føre, tåler glatte veier og kalde temperaturer og til og med sørger for plass til lasten du trenger? Da er EX30 det optimale valget. Bilen gir deg Volvos kjente sikkerhet og trygghet i en smidig og robust modell tilpasset norske vinterforhold. EX30s effektive varmesystem og firehjulsdrift sikrer en trygg og behagelig kjøreopplevelse på snødekte veier, mens det intuitive infotainmentsystemet og fleksible bagasjeløsninger tilfører både praktisk funksjonalitet og underholdning på lange turer på vinterføre. Med andre ord vil EX30 gjøre enhver vinterreise til en fornøyelig og minneverdig opplevelse.


Ønsker du å snakke med oss om Volvo EX30? Fyll ut skjemaet under og vi tar kontakt med deg.