163 Brukte biler på lager

Det du må vite om hjemmelading av elbil

Det lønner seg å installere egen ladestasjon hjemme. Da kan du lade raskere, tryggere og enklere.

Hvorfor ha egen ladestasjon hjemme?

 • Raskere lading- det går raskere å lade med ladestasjon en fra vanlig stikkontakt. Med ladestasjon utnytter du bilens ladekapasitet bedre.
 • Sikrere lading- en vanlig stikkontakt er ikke konstruert for å høy belastning over tid, mens en ladestasjon er laget for nettopp dette. En ladestasjon har korrekt sikring, jordfeilvern type A og DC-beskyttelse. Den vil også gi deg informasjon om det skulle oppstå feil, og vil stoppe ladingen når bilen er fulladet.

 

Programmert lading

Sjekk med din strømleverandør om de tilbyr rimeligere strøm på enkelte tider i døgnet. De som gjør det, har ofte lavere strømpriser sent på kvelden og natten. Du kan enkelt programmere bilen slik at ladingen skjer på disse tidspunktene. Dette gjør at du sparer penger og lader på en mer bærekraftig måte. 

Hvor lang til tar det å lade hjemme?

Ladetiden varierer etter type bil og hvordan lademetode du bruker. Det vil også påvirkes av faktorer som utetemperatur, batteriets temperatur, ladeutstyr og tilstanden til batteriet og bilen.

Vår anbefaling er å lade batteriet opptil 90% av kapasiteten med hjemmelader, og at du helst ikke lar batteriet synke til under 20%. På denne måten får du maksimalt utbytte av batteriets levetid.

Kjøpe ladestasjon?


Trenger du ladestasjon kan du kjøpe det via oss. Vi er forhandler av ladestasjoner fra Defa som har et godt utvalg og er av god kvalitet. 

Ladestasjoner fra Defa

Markedets smarteste hjemmelader til elbil.

Våre elbiler

 • Volvo EX90 er vår nye helelektriske SUV. EX90 er en 7-seter med ett helt nytt sikkerhetssystem.

  Les mer

 • Volvo EX30. Alt du kan forvente deg av en Volvo, men i et mindre format.

  Les mer

 • For alle anledninger. EX40 er en uttrykksfull og allsidig elbil for de som ønsker å leve livet fullt ut.

  Les mer

 • Volvos helelektriske Crossover SUV. Fullspekket med teknologi og smarte innovasjoner.

  Les mer