150 Brukte biler på lager

Serviceintervaller

Serviceintervaller på bil er planlagte tidspunkter for vedlikehold og inspeksjon som er avgjørende for å opprettholde ytelsen, påliteligheten, sikkerheten og levetiden til kjøretøyet ditt. Ved å følge disse regelmessige serviceintervallene, kan du forebygge potensielle problemer, redusere risikoen for kostbare reparasjoner og opprettholde garantier. 

Med riktig vedlikehold kan du også bevare bilens verdi ved eventuell videresalg. Det er derfor viktig å ta serviceintervallene på alvor og velge et pålitelig merkeverksted som bruker originale deler for å sikre best mulig kvalitet og ytelse for ditt kjøretøy.

Serviceintervaller settes hovedsakelig av to faktorer:

 1. Kilometerintervall. Det vanligste er at bilen skal inn på en service etter at den har kjørt X antall kilometer. Typisk er at noen kilometerintervaller krever mindre servicer, mens andre krever større servicer da det er forskjellig levetid og slitasje på delene i bilen.
 2. Tidsintervall. Som en sikring for biler som ikke kjøres mange kilometer, har mange biler også et tidsintervall i tillegg til kilometerintervall. Dette er for å sikre jevnlig inspeksjon av biler gjennom bruk, årets sesonger eller andre påvirkninger. Dette kan være alt fra ett år til 2-3 år. Maks 2 år er det vanligste.
 3. Alder på bilen. Er ikke noe direkte serviceintervall, men mange bilmerker har et annet serviceintervall på biler som f.eks. er nyere eller eldre enn 5 år.

Serviceintervall for din Volvo

Volvo er kjent for sin kvalitet og pålitelighet, men for å opprettholde din Volvo i topp stand, er det avgjørende å følge serviceintervallene nøye. Denne artikkelen gir deg en grundig forståelse av serviceintervaller, hvorfor de er viktige, og hva som kan skje hvis du ikke følger dem.

Hvorfor er serviceintervaller viktige?

Serviceintervaller er planlagte tidspunkter bilen skal gjennomgå vedlikehold og inspeksjon. Dette inkluderer bytte av olje og oljefilter, inspeksjon av bremser, dekk, drivstoffsystem, og mye mer.

Et fornuftig bilhold inneholder servicer

 1. Bevarer ytelse og sikkerhet: Serviceintervaller sikrer at alle vitale komponenter i bilen fungerer som de skal. Dette bidrar til å opprettholde kjøretøyets ytelse og sikkerhet på veien.
 2. Forebygger kostbare problemer: Regelmessig service kan oppdage og løse mindre problemer før de utvikler seg til større og dyrere reparasjoner.
 3. Opprettholder garantier: Følger du serviceintervallene, vil du opprettholde fabrikkgarantien på din Volvo. Dette gir deg trygghet dersom uventede problemer skulle oppstå.

Konsekvensene av å ikke følge serviceintervaller

Hvis du unnlater å følge serviceintervallene for din Volvo, risikerer du noen ulemper du gjerne ville vært foruten:

 1.  Redusert levetid: Manglende vedlikehold kan føre til tidlig slitasje på viktige komponenter, noe som kan redusere bilens levetid.
 2. Tap av garantier: Du risikerer å miste fabrikkgarantien hvis du ikke følger serviceintervallene, noe som kan resultere i høye kostnader ved reparasjon.
 3. Redusert kjøretøysverdi: Manglende serviceintervaller kan redusere verdien på bilen ved et salg eller bytte

Fordelene ved å velge et merkeverksted

Når det kommer til serviceintervaller, er det en fordel å velge et autorisert Volvo merkeverksted. Her er hvorfor:

 1.  Erfaring og kompetanse: Merkeverksteder har spesialisert kunnskap om Volvo og bruker kvalifisert personell.
 2. Originale Volvo-deler: Våre merkeverksteder bruker kun originale Volvo-deler, som er laget for å passe perfekt og opprettholde din bils kvalitet og sikkerhet. Dessuten tilbyr vi livstidsgaranti på Volvo-deler som er montert i vårt verksted.
 3. Diagnostisk utstyr: Merkeverksteder har tilgang til Volvo-diagnostisk utstyr som sikrer nøyaktig feilsøking.
 4. Oppdateringer og teknisk informasjon: De er oppdatert med den nyeste tekniske informasjonen og oppdateringene fra Volvo. Våre biler er stappfulle av høymoderne teknologi som utvikler seg lynraskt. Under service sikrer vi at din bil er oppdatert med de nyeste programvarene tilpasset din modell.

Ulempene ved å ikke velge et merkeverksted

Velger du å utføre service utenfor et merkeverksted, kan du støte på noen ulemper:

 1. Risiko for bruk av uoriginale deler. Andre verksteder kan bruke uoriginale deler, som kan påvirke ytelsen, påliteligheten og ikke minst sikkerheten til din Volvo.
 2. Tap av garantier. Bruk av uautoriserte verksteder kan føre til tap av fabrikkgarantien.
 3. Manglende spesialisert kunnskap. Andre verksteder har kanskje ikke den nødvendige ekspertisen om Volvo-kjøretøy.

Ved å følge serviceintervallene og velge et autorisert Volvo merkeverksted, kan du maksimere ytelsen, sikkerheten og verdien av din Volvo. Vi inviterer deg til å planlegge din neste service hos oss for å dra nytte av disse fordelene og sørge for at din Volvo forblir i topp stand. Serviceintervaller er avgjørende for å opprettholde din Volvo's ytelse, sikkerhet, og verdi. Ved å følge disse intervallene, og velge et merkeverksted med originale Volvo-deler, kan du være trygg på at din Volvo vil forbli på veien i mange år fremover.

 Fordelene oppsummert ved å følge serviceintervaller på et merkeverksted:

 • Ytelsesbevaring: Regelmessig service sikrer at din Volvo beholder sin optimale ytelse på veien.
 • Sikkerhet: Vedlikehold og inspeksjon av kritiske komponenter bidrar til å opprettholde sikkerheten til deg, passasjerene dine og andre trafikanter.
 • Forebygging av dyre reparasjoner: Tidlig oppdagelse og løsning av mindre problemer under service kan forhindre kostbare reparasjoner i fremtiden.
 • Opprettholdelse av garanti: Ved å følge serviceintervallene, sikrer du at din Volvo forblir dekket av fabrikkgarantien, noe som gir økonomisk beskyttelse ved uventede feil.
 • Lang levetid: Regelmessig vedlikehold bidrar til å forlenge levetiden til din Volvo, slik at du kan nyte kjøretøyet ditt i mange år.
 • Verdibevaring: Din Volvo vil beholde en høyere verdi ved salg eller bytte hvis du kan vise en full servicehistorikk.
 • Bruk av originale Volvo-deler: Merkeverksteder bruker kun originale Volvo-deler, som er laget for å passe perfekt og bevare din bilens kvalitet.
 • Spesialisert kunnskap: Merkeverksteder har spesialisert ekspertise om Volvo-kjøretøy og har tilgang til oppdatert teknisk informasjon.
 • Nøyaktig feilsøking: Merkeverksteder har tilgang til Volvo-diagnostisk utstyr, noe som sikrer nøyaktig feilsøking og service for din Volvo.

 Hva koster service på bilen?

Prisen for service kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert bilens utstyr, kjørte kilometer og alder. For nøyaktige pristilbud på service for din spesifikke bil, anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale Volvo-forhandler. 

Hvis du kjører en ny bil, kan det også være en god idé å vurdere en service- og vedlikeholdsavtale. Dette alternativet lar deg fordele vedlikeholdskostnadene over tid, noe som kan være en økonomisk gunstig løsning.

Noen biler, spesielt eldre, tilbyr vi også fastpris på. Les mer om service på biler eldre enn 5 år her.

Når er neste service på bilen?

Dette varierer avhengig av modell og kjøremønster, men også serviceintervallene vi snakket om tidligere i artikkelen. Dersom din bil ikke automatisk varsler deg, kan du enkelt sjekke dette via Volvo's avanserte infotainmentsystem og vår dedikerte app. Her kan du enkelt finne informasjon om hvor mange dager og/eller kilometer det er igjen til din neste planlagte service.

For mer detaljerte serviceintervaller, finner du alltid dette beskrevet i instruksjonsboken eller serviceheftet som følger med din Volvo.

Kontakt oss for service

Bestill service