170 Brukte biler på lager

Barn i bil

Hvilket barnesete skal du velge til den aller mest dyrebare lasten du har? Dette er våre beste tips til deg som skal velge barnesete eller setepute.

Slik sikrer du barnet best i bilen

Volvo har helt siden 1960-tallet forsket på og utviklet barneseter. Et av de første barnesetene som ble utviklet i samarbeid med Volvo var faktisk inspirert av astronautenes seter. Siden den gang har de forbedret og videreutviklet barnesetene kontinuerlig, og deres førsteprioritet er alltid sikkerheten: både for sjåfør, store og små passasjerer, andre bilister og fotgjengere. 

Det aller viktigste når du skal velge barnesete er at setet eller sitteputen er tilpasset størrelsen og vekten til barnet. På den måten sitter barnet både trygt og behagelig.

Barn i bil

For de aller minste barna er det viktig med god støtte, og derfor har spedbarnssetet vårt dyp utforming og høye sider med nakkestøtte. Setet har også et praktisk og justerbart bærehåndtak som gjør at du enkelt kan ta med deg hele setet ut og inn av bilen. 


Når barnet blir litt større har det gjerne behov for mer beinplass og rom for bevegelse. Volvos bakovervendte sete med svingfunksjon gjør det lettere å plassere og sikre barnet eller løfte det ut. 


For det enda litt større barnet er det lurt å ha et sete eller en setepute med justerbar høydeinnstilling som sikrer at både komfort og sikkerhet er ivaretatt mens barnet vokser.

 

Les mer om våre ulike barnesetemodeller her. 


Volvo utvikler sine barneseter gjennom tester basert på ekte trafikksituasjoner. Derfor vet de hvordan det enkelte barnesetet oppfører seg under faktiske forhold, og hvilke hensyn som skal tas i designet. Forskningen vår viser at barn bør sitte bakovervendt frem til fireårsalderen, noe også Trygg Trafikk sterkt anbefaler.

Design, komfort og funksjonalitet

Selv om sikkerheten selvfølgelig er det aller viktigste, er design og komfort også viktig. Alle våre barnesetemodeller er sikre, behagelige å sitte i og utført i pen skandinavisk design. Trekket puster og er laget av 80 prosent ull, noe som gir en god sitteopplevelse. Trekket er også enkelt å ta av og kan vaskes i maskin. 


Hvordan vet du når barnesetet har blitt for lite og det er på tide å bytte til et større sete eller en setepute? Alle våre seter kommer med vekt- og høydegrenser, men en enkel måte å sjekke selv er også å se når hodet til barnet når helt opp til kanten av stolryggen. 


Alle barn er forskjellige, så før du kjøper barnesete er det lurt å la barnet prøvesitte i setet. Kom gjerne innom og snakk med oss, så hjelper vi deg med å finne det riktige setet for din bil og ditt barn.