218 Brukte biler på lager

Dekkoppbevaring - Dette bør du tenke på

Dekkoppbevaring er et viktig aspekt ved bilvedlikehold som ofte blir oversett. Det er essensielt å oppbevare dekkene dine riktig for å forlenge levetiden deres og sikre din egen sikkerhet på veien. I denne artikkelen vil vi dekke alt du trenger å vite om dekkoppbevaring, hvordan du oppbevarer dekkene dine riktig, og hva alternativene dine er, og hvorfor dekkhotell kan være den perfekte løsningen for deg.

Hvorfor er riktig dekkoppbevaring viktig?

Dekkene på bilen din er det eneste kontaktpunktet med veien, og deres tilstand påvirker direkte kjøresikkerheten. Ukorrekt oppbevarte dekk kan bli skadet, miste lufttrykk, og i verste fall bli ubrukelige. Dette kan føre til farlige situasjoner på veien og unødvendige utgifter til nye dekk.

Det er flere måter å oppbevare dekk på, avhengig av plass, utstyr og budsjett. Du kan velge å oppbevare dekkene hjemme i garasjen eller ved å bruke tjenester som dekkhotell.

Usikker på hvilken dekktype du bør gå for i vinter? Les verdt å vite om dekk.

Hvordan oppbevare dekk riktig hjemme

Hvis du har plass, kan du velge å oppbevare dekkene selv. Dette krever imidlertid riktig utstyr og et passende lagringsmiljø. Å oppbevare dekk riktig krever litt forberedelse og oppmerksomhet til detaljer. Her er noen tips for å sikre at dekkene dine forblir i topp tilstand:

Rengjøring før oppbevaring

Før du oppbevarer dekkene, er det viktig å rengjøre dem grundig for å fjerne skitt, salt og annet rusk som kan skade gummi over tid.

Riktig lagringsmiljø

Dekk bør lagres i et tørt, kjølig og mørkt miljø. Unngå direkte sollys og store temperatursvingninger, da dette kan føre til at gummi blir sprøtt og sprekker.

Plassering og posisjonering av dekkene

Når du lagrer dekk, bør du unngå å plassere tung last på dem, da dette kan deformere dekket over tid. Hvis dekkene er montert på felger, kan de lagres stående eller hengende. Uten felger bør de lagres liggende og roteres jevnlig.

Alternativer for dekkoppbevaring

Det finnes flere alternativer for dekkoppbevaring, og det beste valget avhenger av dine behov og budsjett.

 

Dekkhotell - Bekymringsfri dekkoppbevaring

For de som ikke har plass eller ønsker en bekymringsfri løsning, er dekkhotell et godt alternativ.  Våre dekkhotell er skapt for å gi dekkene dine optimal beskyttelse, med rengjøring og forsvarlig lagring, sørger vi for at dekkene dine er klare når sesongen skifter. 

Les også: Bytte vinterdekk - Dette bør du tenke på

Fordeler og priser med dekkhotell?

Dekkhotell tilbyr mange fordeler, inkludert plassbesparelse, profesjonell vedlikehold og enkel tilgang til dekkene dine når sesongen endrer seg. Vi tilbyr konkurransedyktige priser for vårt dekkhotell, og inkluderer en rekke tjenester for å gi deg mest mulig verdi. 


Ønsker du å bli dekkhotellkunde? Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg.

Tips og råd for dekkoppbevaring

Å ta vare på dekkene dine mens de er lagret, vil sikre at de forblir i god stand og er klare til bruk når du trenger dem.

Lag en sjekkliste for dekkoppbevaring for å sikre at du ikke glemmer viktige trinn, som å rengjøre dekkene og sjekke lufttrykket.

Vedlikehold under oppbevaring

Selv under oppbevaring trenger dekk vedlikehold. Sjekk lufttrykket regelmessig og roter dekkene for å forhindre deformasjon.

 

Oppsummering

Å oppbevare dekkene dine riktig er en viktig del av bilvedlikeholdet. Det sikrer kjøresikkerheten og kan spare deg for tid og penger i det lange løp. Med vår ekspertise, praktiske løsninger, og dedikasjon til din sikkerhet, er du i gode hender. Med tipsene i denne artikkelen kan du sørge for at dekkene dine forblir i topp tilstand, klar til bruk når du trenger dem.